Home | Subsidies | Meldplicht | Contact

Subsidieregeling ‘verduurzaming bedrijventerreinen’

Wilt u verduurzamen maar krijgt u uw business case niet rond gerekend? De subsidieregeling 'Verduurzaming bedrijventerreinen' zorgt ervoor dat uw investering wél rendeert!

"Samen aan de slag met het verduurzamen van onze organisaties!”

Bedrijven verbruiken vaak veel energie, hebben een verouderd pand dat vaak slecht geïsoleerd is en er zijn grote kansen voor zonnepanelen op de platte daken en meer energiezuinige productieprocessen. Benut u al uw kansen? Of valt er ook bij uw onderneming nog winst te behalen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid?

Maak uw onderneming toekomstbestendig

De provincie Zuid-Holland wil u ook graag helpen met het verduurzamen van uw onderneming. Zij bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van een nieuwe subsidieregeling: ‘verduurzaming bedrijventerreinen’. Deze subsidieregeling heeft het doel om bedrijventerreinen te verduurzamen. Voor deze regeling is twee miljoen euro beschikbaar. Het is de ambitie van de provincie om bedrijventerreinen te vergroenen en de CO2-uitstoot in 2030 met 49% te reduceren.

Uitgangspunten subsidieregeling

De provincie stimuleert u met deze subsidie als volgt:

Wanneer de investering voor energiebesparende maatregelen financieel niet haalbaar is voor u en de terugverdientijd langer dan vijf jaar is, geeft de provincie voor maatregelen duurzame energie u maximaal 20% subsidie op een investering, met een minimum van €25.000,- en een maximum van €200.000,-.

Waar liggen uw kansen?

Het potentieel aan energiebesparing en duurzame opwekking van energie op bedrijventerreinen is groot; meer dan dat van alle huishoudens bij elkaar. Collectieve projecten voor energiebesparing en duurzame opwekking leveren u en andere ondernemers veel voordelen op. De TransitieWerkplaats biedt u een platform om vanuit collectiviteit de energietransitie te versnellen en brengt verschillende bedrijven samen. Ons team voorziet u graag van het juiste advies omtrent het besparen en opwekken van energie en wij begeleiden u graag in het subsidieaanvraagproces.

Wilt u ook rendabel energie besparen en meedoen met deze subsidieregeling? Neem dan nu contact met ons op via bovenstaand contactformulier en wij helpen u graag verder.

Advies nodig?

Wilt u uw organisatie ook verder verduurzamen? De adviseur energie biedt u graag ondersteuning!


Hendry Klooster | adviseur duurzame energie
T. 085-8771359
E. office@enerless.nl