Home | Subsidies | Meldplicht | Contact

Energielabel

Een energielabel geeft de huidige energieprestatie van een bedrijfsgebouw weer en laat zien waar uw bedrijf kansen op verduurzaming heeft op korte en lange termijn liggen.

"In de TransitieWerkplaats sleutelen we samen aan morgen; ervaren, inspireren en innoveren."

Een energielabel geeft de huidige energieprestatie van een bedrijfsgebouw weer en laat zien waar uw bedrijf kansen op verduurzaming heeft op korte en lange termijn liggen.

Iedere eigenaar van zakelijk vastgoed die wil verkopen of verhuren, is verplicht om een energielabel te hebben.
Er worden binnen dit project (maximaal) 10 ondernemers geadviseerd in het benutten van de kansen die duurzame energie biedt.

Vanaf 1 januari 2023 zijn kantoren verplicht om minimaal een energielabel C te behalen. Kleine kantoren tot 100 m2 worden uitgesloten van deze verplichting. De schatting is dat meer dan de helft van de kantoren in Nederland maatregelen moeten nemen om aan deze verplichting te kunnen voldoen.

Er wordt vanuit de TransitieWerkplaats in kaart gebracht in hoeverre uw organisatie aan deze verplichting voldoet.

Werkwijze

Eén van de gecertificeerde energieprestatieadviseurs komt op de locatie in Pothof/Rozenburg en inspecteert het bedrijfsgebouw. Deze adviseur inventariseert: oppervlaktematen en isolatiewaarden van bijvoorbeeld glas, het dak en deuren; de type verwarmings- en koelinstallaties; opwekking van eigen energie; én verlichting en aanwezige apparatuur.

Op basis van deze opname ontvangt het pand vervolgens het juiste label en voorziet de expert u van maatwerkadvies.

De expert weet wat u op korte, middellange en lange termijn kan doen om uw gebouw te verduurzamen. Ook ontdekt u met dit advies hoeveel kansrijke besparingen u financieel opleveren.

Inzicht

Met deze activiteit vanuit de Transitiewerkplaats krijgt u als dus inzicht in de energieprestatie van het bedrijfsgebouw en ontvangt u deskundig advies op maat over het besparen van energie. Daarbij wordt u voorzien van praktische tips die direct uit te voeren zijn.

Advies nodig?

Wilt u uw organisatie ook verder verduurzamen? De adviseur energie biedt u graag ondersteuning!


Hendry Klooster | adviseur duurzame energie
T. 085-8771359
E. office@enerless.nl